Bine ati venit.

Va invitam sa va informati cat mai exact despre cele doua evenimente din acest sfarsit de saptamana si sa lasati comentariile dumneavoastra.
La noi gasiti textele de lege ce stau la baza celor 2 evenimente: alegerile pentru parlamantul european si referendumul pentru votul uninominal cat si listele complete cu candidatii ale partidelor pentru alegerile europarlamentare.

Ce votati duminica?

miercuri, 21 noiembrie 2007

Scrisoarea 3 - 9 noiembrie 2007

Scrisoarea a treia -
9 noiembrie 2007



Parlamentul a aprobat votul uninominal.

E datoria Preşedintelui să promulge legea !



A treia

Scrisoare deschisă adresată Preşedintelui României, domnul Traian Băsescu



9 noiembrie 2007





Domnule Preşedinte,



În spiritul dialogului transparent pe care îl susţin, continui să mă adresez dumneavoastră, domnule Preşedinte, pentru a sublinia necesitatea promulgării Proiectului de lege privind alegerea Camerei Deputaţilor şi Senatului, aprobată de către Parlament în urma asumării răspunderii Guvernului.

Aşa cum am arătat anterior, în corespondenţa publică pe care am purtat-o cu dumneavoastră, acest proiect de lege beneficiază de o amplă susţinere a opiniei publice, societăţii civile şi din partea partidelor politice.



Pentru prima dată, reprezentanţii partidelor politice au lăsat deoparte ideologiile proprii, doctrinele sau orgoliile ce îi despart de obicei şi s-au aşezat la masa dialogului în scopul ajungerii la un numitor comun în ceea ce priveşte introducerea votului uninominal în România. Proiectul Pro Democraţia a fost cel care a întrunit cel mai larg consens din partea partidelor politice parlamentare.

Reamintesc faptul că acest proiect a fost semnat de către reprezentanţii PNL, PSD şi PD. De asemenea, amprenta tuturor partidelor se regăseşte în modificările aduse proiectului pe parcursul procesului legislativ. Viaţa politică românească s-a caracterizat în ultima perioadă prin nenumărate conflicte între actorii politici, conflicte ce s-au dovedit a fi sterile şi fără rezultate pozitive pentru cetăţenii acestei ţări. Ar fi păcat ca un proiect pozitiv, de reformă fundamentală a clasei politice şi care a întrunit consensul politic să rămână fără urmări pentru oamenii acestei ţări



Chiar dacă în discursul dumneavoastră public din ultimul timp au apărut referiri tendenţioase la adresa Parlamentului şi a parlamentarilor, trebuie să recunoaştem că în ceea ce priveşte introducerea votului uninominal Parlamentul şi-a făcut datoria, iar Legea privind alegerea Camerei Deputaţilor şi Senatului este la o semnătură distanţă pentru cetăţeni, aflându-se acum pe biroul dumneavoastră pentru promulgare.



În condiţiile în care, prin intermediul acestui proiect, românii pot avea şansa de a alege în sistem uninominal la viitoarele alegeri parlamentare, vă solicit domnule Preşedinte să acordaţi întreaga dumneavoastră atenţie pentru promulgarea proiectului în cauză şi să nu alegeţi calea uitării lui într-unul dintre sertarele biroului dumneavoastră.





Bogdan Olteanu

Preşedintele Camerei Deputaţilor

Niciun comentariu: